Restoranų ir kavinių ozonavimas

Kavinių, restoranų ir kitų maitinimo įstaigų populiarumas dažnai priklauso ne tik nuo virėjo įgūdžių, bet ir nuo malonios aplinkos. Jei vos įėjus lankytojui smogia aštrus sugedusio maisto, drėgmės, pelėsio kvapas, tai norą pasilikti kavinėje gali sukelti tik stiprus alkio jausmas ar aplinkinių maitinimo įstaigų trūkumas. Įsisenėjęs keptos žuvies, pūvančio aliejaus, pigaus alkoholio ir kitų maisto pramonės atributų kvapas rodo, kad kavinei ar restoranui trūksta atitinkamo aptarnavimo. Ozonavimas padeda išspręsti nemalonių kvapų, antisanitarinių sąlygų maitinimo įstaigose problemas. Tai reikalauja minimaliai laiko, pastangų ir biudžeto lėšų. 

Kavinės ir restoranai sukelia lankytojams daug teigiamų emocijų pirmaisiais veiklos mėnesiais po atidarymo ar kapitalinio remonto. Paviršiai yra švarūs, įranga ir mašinos veikia visu pajėgumu. Bet kasdienis šurmulys virtuvėje, salėje palieka nepastebimų pėdsakų, kurie galiausiai virsta nepatogumais ir nusivylimu tiek lankytojams, tiek darbuotojams:

  • Maisto, gėrimų likučiai, įstrigę baldų sujungimuose, grindjuostėse, įtrūkimuose, kaupiasi ir tampa purvo bei pelėsio šaltiniu.
  • Riebalų sankaupos, garai ir kiti šalutiniai kepimo proceso dariniai kavinėje ar restorane palieka nemalonų kvapą ir sukuria sąlygas bakterijų veisimuisi.
  • Sugedusios daržovės, vaisiai, žuvis, mėsa, pieno produktai, kurie nėra laiku tinkamai išmetami, virsta patogeniškos mikrofloros šaltiniu, dėl kurio oras patalpoje tampa pasenęs ir prisideda prie infekcijų atsiradimo.

Tai tik keletas dalykų, kurie lėtai, bet užtikrintai patalpoje sukuria nemalonų kvapą ir antisanitarines sąlygas. Jei vėdinimo sistema maitinimo įstaigoje veikia blogai arba nėra skirta aptarnauti didelę teritoriją, nuo lankytojų akių paslėptos problemos vis vien paveiks jų uoslę.

Norint pašalinti aprašytas problemas, atsirandančias dėl prasto dezinfekavimo ir dezodoravimo, reikės daug laiko ir pastangų. Ozonavimas yra modernus požiūris į komforto kūrimą restorane, bare, kavinėje, valgykloje ir antisanitarinių sąlygų bei nemalonaus kvapo pašalinimą.

Ozonavimo procedūros esmė yra ta, kad patalpos paviršių veikimui naudojamas pramoninis ozonatorius, dėl kurio susidaro didelė ozono dujų koncentracija. Tai natūrali medžiaga, pasižyminti stipraus oksidatoriaus savybėmis. Susilietęs su patogenine mikroflora, ozonas sunaikina jų struktūrą ląstelių lygiu. Bet kokie mikrobai, virusai, bakterijos praranda gebėjimą daugintis ir gyventi. Natūralus oksidatorius neutralizuoja nemalonių kvapų ir antisanitarinių sąlygų šaltinį, vienu metu veikdamas kaip dezodorantas ir dezinfekantas.

Buitiniai ozonatoriai sukuria mažesnę dujų koncentraciją ir neduoda to paties rezultato, kaip patalpos veikimas pramonine įranga.

Ozonavimas turi daug privalumų, palyginti su klasikine dezinfekcija:

  • Dujos užpildo visą veikiamos patalpos tūrį, prasiskverbia į plyšius, į medžiagų struktūrą, už baldų, apgaubia absoliučiai visus paviršius, daiktus, prietaisus. Kitomis priemonėmis ir įrankiais neįmanoma užtikrinti sterilumo visuose kampuose, nepašalinant interjero daiktų. Ozonavimas be vargo susidoroja su šia užduotimi.
  • Po veikimo ozonu patalpoje lieka tik gaivos ir švaros kvapas. Po klasikinės dezinfekcijos buitinėmis cheminėmis medžiagomis ilgai išlieka specifinis kvapas, kuris gali būti nemalonūs restorano ar kavinės lankytojams.
  • Konkretūs maisto pramonės kvapai nemaskuojami, bet pašalinami visam laikui arba tol, kol atsiranda nauji kvapo šaltiniai.
  • Ozonas turi neigiamą poveikį visų tipų virusams ir bakterijoms, tai yra veiksminga ūmių kvėpavimo takų infekcijų, gripo, žarnyno ligų prevencija maitinimo ir laisvalaikio įstaigose. Buitinės cheminės medžiagos nesuteikia tokio rezultato ir gali, priešingai, sukelti alergiją, jei persistengiama su dezinfekcija.

Gydymas ozonu yra aplinkai nekenksminga ir saugi dezinfekavimo ir dezodoravimo procedūra restoranuose, kavinėse ir valgyklose. Nelieka jokių dėmių ir kvapų pėdsakų, negadinamos apdailos medžiagos, tekstilė ir kiti interjero atributai.

Kaip pasiruošti ozonavimui

Patalpų veikimui ozonu nereikalingas ilgas pasiruošimas. Iš restorano ar kavinės nereikia perkelti baldų, buitinės technikos, įrangos, išnešti maisto, indų ir kitų daiktų. Pakanka atlikti keletą paprastų manipuliacijų prieš atvykstant mūsų specialistui:

  1. Atlikite įprastą patalpos valymą, įskaitant drėgną valymą.
  2. Patikrinkite virtuvę ir sandėlius, išmeskite sugedusius produktus. Likusius produktus tose pačiose vietose. Daržoves, vaisius, mėsą ir kitus produktus paveikus ozonu, jų savybės tik pagerės ir jų galiojimo laikas pailgės, nes bus pašalinama patogeninė mikroflora.
  3. Išneškite šiukšles.
  4. Ozonatoriaus veikimo metu darbuotojams suteikite laisvą dieną ar pertrauką.
  5. Pašalinkite kambarinius augalus ir gyvūnus iš veikiamos teritorijos.
  6. Suteikite specialistui galimybę patekti į visas patalpas, įskaitant pagalbines patalpas ir rūsius, jei tokie yra.

Ozonavimo trukmė priklauso nuo užterštumo restorane, kavinėje, bare laipsnio ir objekto ploto. Kai kuriais atvejais gali prireikti pakartotinio veikimo ozonu.

Pabaigus visų patalpų veikimą ozonu, patalpa vėdinama taip, kad išgaruotų didelė dujų koncentracija. Tai užtruks ne ilgiau kaip 30 minučių. Papildomo valymo maitinimo įstaigoje nereikia. Paviršiai ir oras po ozonavimo yra visiškai sterilūs. Darbuotojai gali pradėti dirbti iškart po patalpos išvėdinimo.

Ozonavimo kavinėse ir restoranuose pliusai

Maisto paslaugų pramonė dažnai susiduria su nemalonia nekviestų svečių kaimynyste. Tarakonai, skruzdėlės, pelės, žiurkės mėgsta valgyti restorano ar kavinės šiukšliadėžėse, jei verslininkas neskiria deramo dėmesio kenkėjų kontrolės ir deratizavimo klausimams.

Užsisakę ozonavimo paslaugą, galite išspręsti vabzdžių ir graužikų veisimosi problemą, nes ozonas yra pavojingas bet kuriam gyvam organizmui. Natūralus oksidatorius sunaikina akies gleivinę, nosiaryklę, o tai priverčia tarakonus ir peles palikti paveiktą teritoriją. Veikiant ozonu, nuo paviršių pašalinami gyvybinės veiklos pėdsakai, pagal kuriuos vabzdžiai ir graužikai dažniausiai grįžta į savo lizdus. Sterilūs paviršiai pašalina šią galimybę.

Ozonavimas yra modernus požiūris į komfortą ir saugumą maisto paslaugų pramonėje.

Dalintis:

Daugiau

ATLIEKŲ PERDIRBIMO METU ATSIRANDANČIŲ KVAPŲ PAŠALINIMAS

Bet kurią atliekų perdirbimo įmonę supa ne maloniausių kvapų aura. Pačios šiukšlės dėl joje vykstančių skilimo procesų skleidžia dvoką. Be to perdirbimo metu prisideda įvairių kitų susidarančių medžiagų (pavyzdžiui, amoniako) „aromatų“.

PRAKAITO KVAPO PAŠALINIMAS

Mes vis labiau rūpinamės savo sveikata ir kūnu, o užsiėmimai sporto ir treniruoklių salėse, taip pat apsilankymai įvairių rūšių saunose, pirtyse tampa vis populiaresni.

KVAPŲ PAŠALINIMAS PO VABZDŽIŲ NAIKINIMO

Kaip pašalinti kvapus, likusius po vabzdžių naikinimo? Paprastai vabzdžių naikinimui patalpose (kenkėjų kontrolė) naudojami aštrų ir nuolatinį cheminį kvapą turintys insekticidai. Naudojant buitinius metodus, labai sunku atsikratyti šio aštraus kvapo, kuris yra pavojingas žmonių (ypač vaikų!) sveikatai. Norėdami pašalinti šiuos sudėtingus kvapus, mes naudojame ozoną (dezodoraciją ozonu).

KLAUSKITE

Mes susisieksime su jumis ir rasime geriausią būdą problemai išspręsti

Susisiekite su mumis ir mes rasime būdą jūsų problemai išspręsti

Išsiuntus užklausą, mes susisieksime su jumis kaip įmanoma greičiau
lt_LTLietuvių kalba